Sikringsskruens afløser gør det nemt at gøre det svært for tyven
Event Number 1

Sikringsskruens afløser gør det nemt at gøre det svært for tyven

03-12-2018 Produktnyheder

For mange håndværkere står december i indbrudssikringens tegn, og de kan med fordel lade sig inspirere af årstidens glædelige budskab fra NKT Fasteners: Drop besværet med envejsskruerne og fyld i stedet en håndfuld TX stjerner i lommen. Så kan man nemlig på få sekunder forvandle enhver TX skrue i NKT Fasteners’ sortiment til en sikkerhedsskrue, der er næsten umulig at løsne igen.

 

Ifølge tal fra Det Kriminalpræventive Råd bliver der i gennemsnit begået 56 pct. flere indbrud i julemåneden sammenlignet med årets øvrige måneder. Og selv om tendensen de senere år har været, at der anmeldes stadigt færre indbrud, er risikoen stadig høj i Danmark sammenlignet med andre europæiske lande. Der er derfor god grund til, at indbrudssikring står højt på dagsordenen hos mange håndværkere i ugerne op til jul.

Slip for besvær og spar tid på opgaven
NKT Fasteners har i den forbindelse et godt juletip, som vil gøre det meget nemmere at gøre det svært for tyven. Det fortæller produktudvikler Morten Friis fra ITW Byg, der står bag det velkendte danske varemærke inden for fastgørelse: 

- Kort og godt kan man droppe de traditionelle envejsskruer og sikringsskruer, som kræver en specialbit, og i stedet bruge almindelige TX skruer, der fastgøres med helt almindelige bits. Det sparer ikke kun tid og besvær, når man udfører sikringsarbejdet ude hos kunderne. Det gør det også noget nemmere at sikre, at man altid har en klar værktøjskasse, siger han og fortsætter:

- Vi har udviklet NKT Fasteners TX stjerne, som placeres i skruens kærv, når den er skruet i. Derefter skal stjernen blot deformeres med et let tryk, så den presses fast. Det vil nu være nærmest umuligt for en tyv at løsne skruen igen. Man kan på den måde forvandle stort set enhver TX skrue uanset dimensioner eller overfladebehandling til en sikringsskrue.

Al indbrudssikring kræver effektiv fastgørelse
Håndværkernes opgaver inden for indbrudssikring tæller alt fra installation af nye låse, opgradering af udendørsbelysningen samt etablering af overvågnings- og alarmsystemer til sikring af vinduer og døre ved hjælp af bl.a. glaslister, sikringsbeslag og sikringsskinner.

Opgaverne har det til fælles, at de kræver effektiv og sikker fastgørelse, så ubudne gæster ikke uden videre kan tiltvinge sig adgang til huset eller lejligheden ved fx at skrue en glasliste af vinduet eller løsne et sikringsbeslag. Derfor er det afgørende, at man som håndværker er bevidst om, hvilken type fastgørelse der matcher kravene, understreger Morten Friis.   

- Det handler grundlæggende om at gøre det så besværligt som muligt for tyven at bryde ind, og her har man traditionelt benyttet envejsskruer, fordi de nærmest er umulige at skrue ud igen. Disse er dog besværlige at montere, og samtidig findes de kun i et begrænset antal dimensioner, hvilket gør dem ufleksible at arbejde med. Han uddyber:

- En af fordelene ved TX stjernen er, at du kan bruge den på alle TX skruer i hele NKT Fasteners’ sortiment, uanset om du skal sikre glaslister eller dyre designerlamper. Du kan eksempelvis bruge TX stjerner til indbrudssikring af eksisterende vinduer med ældre TX skruer, hvilket går meget hurtigere end først at skulle skrue de gamle skruer ud, derefter skifte bit og så endelig skrue nye envejsskruer eller sikringsskruer i.      

NKT Fasteners TX stjerne fremstilles i vejrbestandig zinklegering og leveres i tre størrelser: TX 10, TX 20 og TX 30.

 

Fakta om indbrudssikring:
Alene sidste år skete der omkring 30.000 indbrud i Danmark. Det svarer til et indbrud ca. hvert 18. minut året rundt. Særligt i ferieperioder og omkring højtider er danske boliger udsatte, viser tallene.

Stort set alle indbrudstyve (18 ud af 19) bruger værktøj til at bryde ind, først og fremmest koben, men også skruetrækker. Indbruddene sker bl.a. ved at tyven tiltvinger sig adgang via glaslister omkring vinduer og døre. Samtidig viser erfaringen, at sikring af døre og vinduer er et af de mest effektive midler til at forebygge indbrud.

Det Kriminalpræventive Råd anbefaler derfor, at man følger nedenstående tre gode råd, før det er for sent:

1. Få solide døre og vinduer med gode låse

2. Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde, så de ikke kan anvendes til indbrud

3. En høj hæk giver ro - også til at bryde ind. Den kan med fordel klippes ned.

Du kan læse meget mere om indbrud hos Det Kriminalpræventive Råd:

https://www.dkr.dk/indbrud/